Водоспад Бурбун: невідома краса Поділля

Водоспад "Бурбун" в селі Лисець це дуже мальовниче, трохи "кіношне" і все ще маловідоме місце. У вузькій долині струмок поміж скель утворює водоспад і невелике озеро з лазуровою водою. Краса. Також є відеозвіт про цю несподівану подорож Водоспад Бурбун

Водоспад знаходиться в Дунаєвецькому районі Хмельницької області, поруч із селом Лисець. Від райцентру десь 20 кілометрів поганенькою дорогою. Останні кілометри - зовсім розбита, в селі переходить у грунтовку. Але воно того варте :)

Доїхати громадським транспортом складно: автобус з Дунаєвець ніби як сюди ходить двічі на тиждень. Є певна можливість доїхати попутками, прогулятись пішки в рамках якогось тривалого маршруту, але власний транспорт тут таки рулить. Я сюди потрапив в незвичний спосіб - несподівано приєднавшись до шкільної екскурсії. 

На мапі це ось тут:


Перед селом - вказівник на водоспад, і далі ще кілька. Заблукати важко. Місцеві жителі кажуть, до недавна місце зовсім невідомим було, але, останні роки водоспад "розкрутився" і туристи почали їздити в достатній кількості. Переважно - з навколишніх регіонів.
Водоспад Бурбун вказівник

За селом дорога виводить до такої от красивої долини, вниз веде дорога якою в хорошу погоду й спуститись на авто можна, але ми пішки пішли. За кадром залишилось ще кілька автівок на пустирі і "туристична інфраструктура" - столик з магнітиками та дарами навкоишніх садів :-)
Водоспад Бурбун дорога

Короткий спуск, пірнання в зарослу деревами та чагарником ущелину, шум води й приємна прохолода на підході, водоспад. От який він - реально дуже красивий. Сонце освітлює воду в приємний колір. Озеро ну дуже просить в нього залізти, я аж "незакритий гештальт" заробив на цю тему, але на шкільній екскурсії купатись голяка це було б занадто. Та й не те щоб безлюдне місце.
Водоспад Бурбун

У теплі літні дні нормлаьним станом водоспаду є заповненість людьми. Сюди приїжджають як покупатись - відпочити "як на пляжі", так і оглянути - пофоткатись в красивому місці. Місця поруч відверто небагатой навіть кільком гуртам вільно розміститись буде досить складно. Аот в безлюдному стані це місце - просто топ.
Водоспад Бурбун

Вода дуже чиста і досить прохолодна. Навколо озера - кладки для фото, стрибків, може ще чогось :)  За водоспадом є грот і стежка на гору.
Водоспад Бурбун

На цій скелі хочеться закричати як Тарзан :-) А ще тут кілька зовсім невеликих майданчиків зі столиками, струмок і вихід ще до одної грунтової дороги. Так, при бажанні можна під сам водоспад підрулити на авто.
Водоспад Бурбун

Фото про чистоту воду. І про мене :-) 
Водоспад Бурбун

Долина з хащами перед водоспаду. Є певна кількість табличок з проханням не смітити, один мішок-смітник помітив і одну купу сміття. Над самим водоспадом теж трохи є на схилі. Відчувається, що населенка поруч і що місце стає популярним :(
Водоспад Бурбун


Далі поїздка наша спрямувалась до ще одного водоспаду в околицях Дунаєвець. І не просто водоспаду - а водоспаду з гротами-келіями давнього монастиря, у парку зі старим палацом в селі Маліївці. Про що й буде наступна розповідь.

Приємних подорожей!

Інші мої подорожі у Хмельницькій області