Півні - дерев'яна церква в мальовничому селі

Село неподалік Фастова, де збереглась солідна дерев”яна церква середини 19 ст., є старий млин. З інших “пам'яток” запам'ятались ліси з суницями навколо.Півні


В село Півні Фастівського району дістались під час однієї з вилазок навколо Києва, коли хочеться й лісами-полями трохи поблукати й якусь архітектурну спадщину оглянути. Колись село було великим, зараз же чоловік з 300 в Півнях залишилиось. Прикинули під час планування мандрів – що цікавого є неподалік зупинок електричкок і айда бороздити простори. Стартували зі станції “Кожанка” за Фастовом. В одну сторону від цієї станції, тягнеться,  власне, Кожанка, з симпатичною “гайдамацькою” церквою. В іншу ж – село Півні, де церква не така “гайдамацька”, зате теж стара (середина 19 ст.), дерев”яна й солідно-архаїчна. Церква носить ім”я Іоана Златоуста, між іншим – пам”ятка національного значення.
Також у селі є старий млин на берегах річки Унави. Збудовано його в 1909 році й зараз він “вітає гостей” на в”їзді в село.

Від станції до села стежка йшла через ліс, зарослі суниці в якому сильно уповільнили наш рух, але аж ніяк не задоволення процесом. Відстань від  станції Кожанка до церкви – 6 км, якраз для любителів погуляти. Не переплутайте з іншими населенними пунктами з такою назвою, вони й у Київській області є.
ПівніIMоGй_00050407IMоGй_00050408
Церква Іоана Златоуста в селі Півні

Півні
Старий млин в селі Півні.

Загалом, цікаві місця для любителів такого краєзнавства, як і просто любителів поблукати “весями”. Зовсім неподалік – Фастів, з його крутим костелом, цікавою церквою й пивзаводом. В Кожанці теж є стара церква й у цілому місця придатні для різних маршрутів, зокрема велосипедних.