Кіностудія в Гурівщині: ефектний палац і металеві кіногерої

Кіностудія Victoria Film Studio знаходиться в селі Гурівщина й добре помітна з Житомирської траси. Вхід до кіностудії прикрашає кльовий палац й металеві скульптури героїв з відомих фільмів. Цікаве місце для заскочити пофотографуватись. В решті ж студія працює як промислове підприємство - постороннім вхід заборонено, екскурсій не буває.
Кіностудія Вікторія


Багато хто з нас небайдужий до кіно, має улюблені стрічки, світи та героїв, і, звісно, хотів би побачити, де й як створюються фільми. В Україні, до того ж, в останні роки справжній кінематографічний був - нові фільми з'являються мало не щотижня й деякі з них дуже навіть варті уваги.

З повноцінними екскурсіями на кіношне "виробництво" питання наразі відкрите, а от побачити місця зйомок відомих фільмів цілком можливо. В "Захарі Беркуті" легко впізнаються озеро Синевір та навколишні гори, в дитячій "Сторожовій заставі" помітно кар'єри під Коростишевим, в Денишах все ще є декорації для зйомок нового серіалу про слов'ян (сподіваюсь, кіношники їх таки приберуть, бо вже схоже на купу сміття те все). А для фільму про бій під Крутами й вигадувати особливо не довелось - станція на тому ж місці, київські вулиці теж.

Окрім реальних пейзажів, багато чого в фільмах знімають на кіностудіях. Можливо, більшість. І вони в нас теж є. Одну з них добре видно з "Житомирської" траси неподалік Києва - на невеликій відстані від дороги несподівано виникає якийсь дивний замок. Це і є Victoria Film Studio.
Кіностудія Вікторія

Основний кайф цього місця - інсталяції входу до Кіностудії. Сам вхід виконано у формі казкового замку, чимось схожого на "діснеївський". Перед входом металеві інсталяції Чужого, Хижака, постапокаліптичного автомобіля з "Шаленого Макса" та скелета на мотоциклі, фільмову приналежність якого не визначив.
Кіностудія ВікторіяКіностудія Вікторія

Кіностудія Вікторія

Найефектніший з цього усього, звісно, залізний трон з "Гри престолів". Можна на ньому посидіти без кривавих воєн та розбірок. Власне, це єдине цінне для туриста на цій студії.
Кіностудія ВікторіяКіностудія Вікторія

Знімають на студії, як мені здалось, різні дурниці по типу російських серіалів. Якщо чесно, я так і не "впізнав" жоден з фільмів на сайті - тривале життя без телевізора дається взнаки :-) Багато червоних зірок й ностальгії за вигаданим минулим. Не виявив також української версії сайту, що не надихає.

На територію кіностудії зайти можливості немає, екскурсій теж не проводять. Підглядаючи на територію з-за паркана роздивились танк. І декорації, схожі на концтабір - з вежами й парканами. Символічно.
Кіностудія Вікторія

Дістатись й вибратись легко. маршрутками з Нивок чи Житомирської. Виходити в селі "Гурівщина", на зупинці на краю села з боку Житомира. До кіностудії веде бетонна дорога довжиною десь в кілометр.

Багато часу провести в такій локації досить складно, тому є сенс поєднувати з іншими цікавими місцями, створюючи насичені маршрути. Наш шлях лежав до монастиря в селі Томашівка, який розташувався в красивому палаці. Цілком можливо звідси махнути на затоплені кар"єри Коростишева, або повернутись до ДОТів та валів Білогородки.Чи ще куди.

Гарної подорожі :-)

Інші цікаві місця Київської області

Мироцьке: красиві руїни невеликого палацу